McDonald's kontra kézműves hamburgerezők

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bánhegyi Zsolt István
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:gyorsétel
gyorsétterem
hamburger
kézműves
McDonald's
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46096
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozatom fő témája elsősorban a McDonald’s és a kézműves hamburgerezők összehasonlítása volt. A dolgozatom célja az volt, hogy teljes mértékben feltérképezzem a burgerek történelmét, a kézműves burgerek piacát, bemutassam a hamburgernek a komplett felépítését. A McDonald’s teljes működését, étlapját, valamint a franchise rendszereket is igyekeztem teljeskörűen bemutatni. Kutatásomat kétfelé bontottam, primer és szekunder kutatási formákat választottam. Szekunder kutatásomhoz hazai és nemzetközi folyóiratokat, hazai és nemzetközi szakirodalmakat, online cikkeket, podcast adást és egy filmet használtam fel. Primer kutatásomat kérdőíves vizsgálattal végeztem, melynek célja az volt, hogy kiderítsem a fogyasztók élményét, valamint véleményét a kézműves hamburgerekről, kézműves hamburgerezekről, illetve a McDonald’s-ról. A kutatásom végén arra az eredményre jutottam, hogy egyre népszerűbbek a kézműves burgerek és kijelenthető, hogy van rájuk piaci igény a gyorséttermek mellett.