Cukrászdák régen és ma

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csáki Flóra
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:20. század
21. század
cégtörténet
cukoripar
család története
gasztronómia
gasztrotörténet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatombana mai cukrászdák helyzetét fogom bemutatni, összehasonlítva a 19-20. századcukrászdáival, különös tekintettel a kínálatukra. Az összehasonlítást azértleginkább a termékekre fókuszálom, mert ezen a téren látható legjobban aváltozás, a fejlődés, az új technológiák és alapanyagok használata. Bemutatom acukrászat történetét, kialakulástól napjainkig. Kitérek a hazai cukrászat éscukrászdák kialakulására, valamint a változásokra, amiken keresztül mentek.Bemutatom a kezdetben használt fő alapanyagokat, a leghíresebb magyartermékeket, valamint a híresebb magyar cukrászokat és cukrászdákat. Rövidenbemutatom a legfontosabb hagyományos és modern felhasználási alapanyagokat éstechnológiákat is.