Cukrászdák régen és ma

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Csáki Flóra
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:20. század
21. század
cégtörténet
cukoripar
család története
gasztronómia
gasztrotörténet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102
Description
Abstract:Szakdolgozatombana mai cukrászdák helyzetét fogom bemutatni, összehasonlítva a 19-20. századcukrászdáival, különös tekintettel a kínálatukra. Az összehasonlítást azértleginkább a termékekre fókuszálom, mert ezen a téren látható legjobban aváltozás, a fejlődés, az új technológiák és alapanyagok használata. Bemutatom acukrászat történetét, kialakulástól napjainkig. Kitérek a hazai cukrászat éscukrászdák kialakulására, valamint a változásokra, amiken keresztül mentek.Bemutatom a kezdetben használt fő alapanyagokat, a leghíresebb magyartermékeket, valamint a híresebb magyar cukrászokat és cukrászdákat. Rövidenbemutatom a legfontosabb hagyományos és modern felhasználási alapanyagokat éstechnológiákat is.