Cukrászdák régen és ma
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | 20. század 21. század cégtörténet cukoripar család története gasztronómia gasztrotörténet |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg46102 | ||
005 | 20230803163506.0 | ||
008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Csáki Flóra | |
245 | 1 | 0 | |a Cukrászdák régen és ma |c Csáki Flóra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatombana mai cukrászdák helyzetét fogom bemutatni, összehasonlítva a 19-20. századcukrászdáival, különös tekintettel a kínálatukra. Az összehasonlítást azértleginkább a termékekre fókuszálom, mert ezen a téren látható legjobban aváltozás, a fejlődés, az új technológiák és alapanyagok használata. Bemutatom acukrászat történetét, kialakulástól napjainkig. Kitérek a hazai cukrászat éscukrászdák kialakulására, valamint a változásokra, amiken keresztül mentek.Bemutatom a kezdetben használt fő alapanyagokat, a leghíresebb magyartermékeket, valamint a híresebb magyar cukrászokat és cukrászdákat. Rövidenbemutatom a legfontosabb hagyományos és modern felhasználási alapanyagokat éstechnológiákat is. | |
695 | |a 20. század | ||
695 | |a 21. század | ||
695 | |a cégtörténet | ||
695 | |a cukoripar | ||
695 | |a család története | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/1/Szakdolgozat-Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/2/Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra%20k.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/3/BSc%28BA%29%20-%20Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra%20-%20b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap.pdf |z Dokumentum-elérés |