Cukrászdák régen és ma
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | 20. század 21. század cégtörténet cukoripar család története gasztronómia gasztrotörténet |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg46102 | ||
| 005 | 20230803163506.0 | ||
| 008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Csáki Flóra | |
| 245 | 1 | 0 | |a Cukrászdák régen és ma |c Csáki Flóra |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatombana mai cukrászdák helyzetét fogom bemutatni, összehasonlítva a 19-20. századcukrászdáival, különös tekintettel a kínálatukra. Az összehasonlítást azértleginkább a termékekre fókuszálom, mert ezen a téren látható legjobban aváltozás, a fejlődés, az új technológiák és alapanyagok használata. Bemutatom acukrászat történetét, kialakulástól napjainkig. Kitérek a hazai cukrászat éscukrászdák kialakulására, valamint a változásokra, amiken keresztül mentek.Bemutatom a kezdetben használt fő alapanyagokat, a leghíresebb magyartermékeket, valamint a híresebb magyar cukrászokat és cukrászdákat. Rövidenbemutatom a legfontosabb hagyományos és modern felhasználási alapanyagokat éstechnológiákat is. | |
| 695 | |a 20. század | ||
| 695 | |a 21. század | ||
| 695 | |a cégtörténet | ||
| 695 | |a cukoripar | ||
| 695 | |a család története | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a gasztrotörténet | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/1/Szakdolgozat-Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/2/Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra%20k.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/3/BSc%28BA%29%20-%20Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra%20-%20b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap.pdf |z Dokumentum-elérés |