Cukrászdák régen és ma

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csáki Flóra
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:20. század
21. század
cégtörténet
cukoripar
család története
gasztronómia
gasztrotörténet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg46102
005 20230803163506.0
008 230803suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Csáki Flóra 
245 1 0 |a Cukrászdák régen és ma  |c Csáki Flóra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatombana mai cukrászdák helyzetét fogom bemutatni, összehasonlítva a 19-20. századcukrászdáival, különös tekintettel a kínálatukra. Az összehasonlítást azértleginkább a termékekre fókuszálom, mert ezen a téren látható legjobban aváltozás, a fejlődés, az új technológiák és alapanyagok használata. Bemutatom acukrászat történetét, kialakulástól napjainkig. Kitérek a hazai cukrászat éscukrászdák kialakulására, valamint a változásokra, amiken keresztül mentek.Bemutatom a kezdetben használt fő alapanyagokat, a leghíresebb magyartermékeket, valamint a híresebb magyar cukrászokat és cukrászdákat. Rövidenbemutatom a legfontosabb hagyományos és modern felhasználási alapanyagokat éstechnológiákat is. 
695 |a 20. század 
695 |a 21. század 
695 |a cégtörténet 
695 |a cukoripar 
695 |a család története 
695 |a gasztronómia 
695 |a gasztrotörténet 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/1/Szakdolgozat-Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/2/Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra%20k.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46102/3/BSc%28BA%29%20-%20Cs%C3%A1ki%20Fl%C3%B3ra%20-%20b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap.pdf  |z Dokumentum-elérés