A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Nagy Eszter
További közreműködők: Benkei-Kovács Dr. Balázs
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
fejlődés
fenntartható fogyasztás
fenntarthatóság
gasztronómia
hatás(ok)
rendezvény(ek)
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46105
Leíró adatok
Kivonat:Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában afenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, azélelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország semkivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egészországban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket,amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint afennmaradó kihívásokban.Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontose a fenntarthatóságra időt és energiátfordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogyismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét?Úgy érzem, a társadalombannagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb avágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkábbúgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni akörnyezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindigvalamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nemvagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshezés ösztönözne minket a cselekvésre.