A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étterem fejlődés fenntartható fogyasztás fenntarthatóság gasztronómia hatás(ok) rendezvény(ek) |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/46105 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg46105 | ||
005 | 20230803163511.0 | ||
008 | 230803suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Nagy Eszter | |
245 | 1 | 2 | |a A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában |c Nagy Eszter |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában afenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, azélelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország semkivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egészországban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket,amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint afennmaradó kihívásokban.Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontose a fenntarthatóságra időt és energiátfordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogyismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét?Úgy érzem, a társadalombannagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb avágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkábbúgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni akörnyezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindigvalamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nemvagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshezés ösztönözne minket a cselekvésre. | |
695 | |a étterem | ||
695 | |a fejlődés | ||
695 | |a fenntartható fogyasztás | ||
695 | |a fenntarthatóság | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a hatás(ok) | ||
695 | |a rendezvény(ek) | ||
700 | 1 | |a Benkei-Kovács Dr. Balázs |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46105/1/Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A%20fenntarthat%C3%B3s%C3%A1g%20megjelen%C3%A9se%20a%20gasztron%C3%B3mi%C3%A1ban.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46105/2/Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/46105/3/BA%20b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap_nagyeszter.pdf |z Dokumentum-elérés |