Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gere Henriett
További közreműködők: Dr. Rimóczi Dr. Csilla
Kulcsszavak:alakor
búza
indoor eszközök
kvantitatív módszerek
Likert skála
tésztagyártás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/47295
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatombanmegismertem, hogy az alakor búza beltartalmi értékeimagasabbak, mint az őszi búzáé. A fenntarthatóbb termesztési módok és atermészetesebb eredetű élelmiszerek igényének felbukkanásával újra elkezdtéktermeszteni ezt a feledésbe merült búzafajtát. Azokon a területeken, aholökológiai gazdálkodást folytatnak kitűnő választás, ugyanis kifejezetten nemszereti a növényvédőszeres kezelést. Az emberiség első gabonái köztszerepeltetik, ezáltal hangsúlyos szerepe volt a táplálkozásban is. Agluténérzékenység egyre gyakoribbá válásával kapcsolatban is megoldást nyújthatez a búzaféle, mivel alfa-gliadint nem tartalmaz.