Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Kulcsszavak: | alakor búza indoor eszközök kvantitatív módszerek Likert skála tésztagyártás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/47295 |
| Kivonat: | Dolgozatombanmegismertem, hogy az alakor búza beltartalmi értékeimagasabbak, mint az őszi búzáé. A fenntarthatóbb termesztési módok és atermészetesebb eredetű élelmiszerek igényének felbukkanásával újra elkezdtéktermeszteni ezt a feledésbe merült búzafajtát. Azokon a területeken, aholökológiai gazdálkodást folytatnak kitűnő választás, ugyanis kifejezetten nemszereti a növényvédőszeres kezelést. Az emberiség első gabonái köztszerepeltetik, ezáltal hangsúlyos szerepe volt a táplálkozásban is. Agluténérzékenység egyre gyakoribbá válásával kapcsolatban is megoldást nyújthatez a búzaféle, mivel alfa-gliadint nem tartalmaz. |
|---|