„Mindennapi kenyerünket...” A gluténmentes kenyér mint alternatíva

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Horváth Eszter Judit
További közreműködők: Gáspár Dr. Tamás
Tóth János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:agrárgazdaság
ellátási lánc - ellátó hálózat
fenntarthatóság
gluténmentes élelmiszer
nemzetközi értékláncok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/47610

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg47610
005 20230907143507.0
008 230907suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Horváth Eszter Judit 
245 1 0 |a „Mindennapi kenyerünket...” A gluténmentes kenyér mint alternatíva  |c Horváth Eszter Judit  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A szakdolgozatom témája a gluténmentes kenyér és ennek hétköznapi verziójának különbségeit taglalja. Kérdés felvetéseim között helyett kapott a gyártáskülönbségek, piaci ár kiegyenlítettlenségek és a potenciális piaci lehetőségek is.Feltevésem volt, hogy a gluténmentes alternatívák és mint egy alaptermék a kenyér árkülönbségét nagyban a piaci. vetélytársak hiánya és ebből adódóan az árak magas profit alapja okozta.A dolgozatban előszőr fogalmi keretrendszer tisztázása után a kenyér, mint egyik legnépszerűbb élelmiszertermék értékláncának taglalásába kezdtem. Itt kitérek az ellátásilánc és értéklánc különbségeire, a globális értéklánc fogalmára és a fenntarthatóságra is. Ezt specifikusan gluténmentes és gabona alapú kenyérre is megnézem majd ezt összehasonlítom.Ezt követően a biotechnológiáját és a gyártási különbségeit taglalom a gluténmentes és a glutén tartalmú (hétköznapi) kenyérnek.Az elemzésem végső részében a piaci változásokat, lehetőségeket elemzem statisztikákkal alátámasztva. Ennek során kitérek terményszerkezetre, terméshozamra és áralakulásra is. A potenciális fogyasztók és piac felmérése után a termék-ár összehasonlítással folytatom ezt végül állami szabályozások bemutatásával zárom le. 
695 |a agrárgazdaság 
695 |a ellátási lánc - ellátó hálózat 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a gluténmentes élelmiszer 
695 |a nemzetközi értékláncok 
700 1 |a Gáspár Dr. Tamás  |e ths 
700 1 |a Tóth János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/47610/1/R7KLPR_szakdolgozat_final.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/47610/2/szerzoi-nyilatkozat-eredetisegrol-2020.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/47610/3/Horv%C3%A1th%20Eszter.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/47610/4/Kulso-biralat%20mesterkepzes%20Eszter%20Horvath%205%20Jun%202023%20Janos%20Toth%20signed.pdf  |z Dokumentum-elérés