Az élelmiszer-pazarlás kihívásai és megoldási kísérletei a turizmusban és a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Varga Krisztina
További közreműködők: Karsai Dr. Árpád
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszer-ellátás
élelmiszerbiztonság
fenntartható fogyasztás
fenntarthatóság
poblémamegoldás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/52745
Leíró adatok
Kivonat:Amikor a turizmusról beszélünk, mindig említésre kerül, hogy a gazdaság egyik legdinamikusabban növekvő ágazata. A világ minden részén jelen van, tömegeket mozgat meg és a turizmussal kapcsolatban mindenkinek az utazások, a desztinációk, az új élmények jutnak elsőnek eszébe, tehát a pozitív gondolatok. Azonban a negatív vonzatáról sajnos kevésszer esik szó. Az egyik legnagyobb probléma, amit okoz az a környezetszennyezés. A környezetünk megóvása egyre nagyobb odafigyelést igényel, hiszen a Földön élő majdnem 8 milliárd ember ökológiai lábnyoma számottevő.