A márkázás fontossága a "ready to drink" jegeskávék kínálatában
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | gyártói márka kereskedelmi márka marketing márka márkahűség |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/52784 |
Abstract: | Szakdolgozatomat a „Readyt o drink” jegeskávék márkázásának fontosságáról készítettem. Dolgozatomban a márkázás fontosságát ként konkrét dobozos jegeskávé márkán keresztül vizsgáltam. Az egyik márkám kereskedelmi márka (Amaroy jegeskávé), a másik pedig egy gyártói márka (Mizo Coffee Selection). Szekunder kutatást és kérdőíves vizsgálatot is végeztem. Szekunder információimhoz a Sole-Mizo Zrt. által jutottam, ahol megvizsgáltam a piaci részesedések eloszlását, valamint egy általános képet szereztem a jegeskávé márkák eloszlásáról az üzletekben. Önálló kutatásommal a fogyasztók véleményét és igényeit is felmértem a ready to drink jegeskávék körében. A két vizsgálat alapján egyértelmű, hogy a gyártói márkájú jegeskávék nagyobb szerepet játszanak a fogyasztók és a piac életében, azaz a márkázás ezen termékkategóriában nagyon fontos. Úgy vélem eredményeim nagyon hasznosak a Sole-Mizo Zrt. számára, hiszen így a jövőben teljes mértékben a fogyasztók igényei szerint tudnak fejlődni. |
---|