Privát klubok és speakeasy bárok szolgáltatás designjának elemzése
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | membership club prohibition speakeasy szolgáltatás design szolgáltatás menedzsment |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/52850 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg52850 | ||
005 | 20240220150051.0 | ||
008 | 240220suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kovács Alexandra | |
245 | 1 | 0 | |a Privát klubok és speakeasy bárok szolgáltatás designjának elemzése |c Kovács Alexandra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A dolgozat a speakeasy bár, és membership club koncepciójával üzemelő vendéglátóhelyeket vizsgálja. A megközelítés a service design és a szolgáltatás menedzsment szemszögéből történik. Arra keres választ, hogy miért, és mekkora mértékben van szükség ilyen vendéglátóegységekre, és hogy kerülnek kialakításra, majd üzemelésre azok.A dolgozat középpontjában a speakeasy bárok és a member’s clubok szerepelnek. Előbbit inkább az Amerikai Egyesült Államok vonatkozásában vizsgálom majd, mind az alkoholtilalom idején, mind pedig a jelenkor álláspontja szerint. Utóbbi pedig inkább az angol elit találkozási helyeként híresült el. Arra keresem a válaszokat, hogy hogyan alakultak ki és működtek ezek a fajta közösségi terek, kíváncsi vagyok, hogy meg maradt-e ez a fajta koncepció napjainkban is egyfajta hagyományként, és ha igen, akkor milyen keretek között üzemelnek akár az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Európában vagy Magyarországon. Mindezeken túl szeretném Magyarországon, azon belül pedig Budapest vonatkozásában megvizsgálni és felkutatni az ilyen koncepcióval üzemelő vendéglátóhelyeket. Betekintést nyerni a működésükbe, abba, hogy milyen okból kifolyólag van kereslet a például speakeasy hangulatot tükröző bárokra. Vizsgálni szeretném a mennyiséget és a minőséget is, mivel manapság ismét nagy mértékű reformokon és fejlődésen esik át a hazai és nemzetközi bár élet. | |
695 | |a membership club | ||
695 | |a prohibition | ||
695 | |a speakeasy | ||
695 | |a szolgáltatás design | ||
695 | |a szolgáltatás menedzsment | ||
700 | 1 | |a Debreceni Dr. János |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52850/1/Kov%C3%A1cs%20Alexandra-Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52850/2/231222_Kov%C3%A1csAlexandra_DJ.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52850/3/kovacs_alexandra_opponens_lakatos.pdf |z Dokumentum-elérés |