Fiatalok elhelyezkedése a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Dobos Emma
További közreműködők: Debreceni Dr. János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:attitűd (tartós beállítódás; értékelő viszonyulás)
fiatalok
koronavírus-járvány (COVID-19)
vállalkozó(k)
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg52920
005 20240220150239.0
008 240220suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Dobos Emma 
245 1 0 |a Fiatalok elhelyezkedése a vendéglátásban  |c Dobos Emma  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatomban azt vizsgálom meg, hogy a felsőoktatásban vendéglátásra, és a kapcsolódó gazdasági ismeretekre orientált hallgatóknak milyen a vállalkozói attitűdje 2023-ban, amikor a gazdasági feltételek nem éppen a legkedvezőbbek a jövedelemszerzés ezen független, de kockázatokkal teli megoldásának sikeres kivitelezéséhez. A mai huszonévesek még emlékezhetnek arra, hogy a szüleik, a nagyszüleik a rendszerváltás után milyen ellenérzéseket tápláltak az önálló vállalkozások megszokottól merőben eltérő attitűdjei és megoldásai kapcsán, és ma is sok helyről hallhatják, hogy a vállalkozó létforma rengeteg teherrel, teljesíthetetlen költségekkel és túl nagy felelősséggel jár. Ezzel együtt napainkban rengeteg pozitív példa is irányt mutathat a fiatal pályakezdők számára a sikeres vállalkozás kivitelezésére, akár a vendéglátóiparban. A szektor nagy fejlődésen ment keresztül az előző évtizedekben, a pandémia előtti években, és nem véletlen, hogy szép számban akadnak olyan vállalkozások is ezen a területen, amelyek kiállták az idők próbáját, sőt, nemzetközi szinten is kedvező képet mutatnak, kvázi versenyképesek. Minden esély megvan arra, hogy a vendéglátást tanuló fiatalok közül a jövőben is nagynevű szakemberek, sikeres vállalkozók kerülnek ki, ezért az erre való hajlandóságot, a motivációkat, a vállalkozó létforma iránti nyitottságot igyekeztem feltérképezni – a szakirodalmi háttér és a saját, kérdőíves kutatásom tükrében. 
695 |a attitűd (tartós beállítódás; értékelő viszonyulás) 
695 |a fiatalok 
695 |a koronavírus-járvány (COVID-19) 
695 |a vállalkozó(k) 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Debreceni Dr. János  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920/1/Dobos%20Emma%20szakdolgozat%20D6WMX9.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920/2/231222_DobosEmma_DJ.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920/3/dobos_emma_opponens_lakatos.pdf  |z Dokumentum-elérés