Fiatalok elhelyezkedése a vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | attitűd (tartós beállítódás; értékelő viszonyulás) fiatalok koronavírus-járvány (COVID-19) vállalkozó(k) vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg52920 | ||
| 005 | 20240220150239.0 | ||
| 008 | 240220suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Dobos Emma | |
| 245 | 1 | 0 | |a Fiatalok elhelyezkedése a vendéglátásban |c Dobos Emma |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Szakdolgozatomban azt vizsgálom meg, hogy a felsőoktatásban vendéglátásra, és a kapcsolódó gazdasági ismeretekre orientált hallgatóknak milyen a vállalkozói attitűdje 2023-ban, amikor a gazdasági feltételek nem éppen a legkedvezőbbek a jövedelemszerzés ezen független, de kockázatokkal teli megoldásának sikeres kivitelezéséhez. A mai huszonévesek még emlékezhetnek arra, hogy a szüleik, a nagyszüleik a rendszerváltás után milyen ellenérzéseket tápláltak az önálló vállalkozások megszokottól merőben eltérő attitűdjei és megoldásai kapcsán, és ma is sok helyről hallhatják, hogy a vállalkozó létforma rengeteg teherrel, teljesíthetetlen költségekkel és túl nagy felelősséggel jár. Ezzel együtt napainkban rengeteg pozitív példa is irányt mutathat a fiatal pályakezdők számára a sikeres vállalkozás kivitelezésére, akár a vendéglátóiparban. A szektor nagy fejlődésen ment keresztül az előző évtizedekben, a pandémia előtti években, és nem véletlen, hogy szép számban akadnak olyan vállalkozások is ezen a területen, amelyek kiállták az idők próbáját, sőt, nemzetközi szinten is kedvező képet mutatnak, kvázi versenyképesek. Minden esély megvan arra, hogy a vendéglátást tanuló fiatalok közül a jövőben is nagynevű szakemberek, sikeres vállalkozók kerülnek ki, ezért az erre való hajlandóságot, a motivációkat, a vállalkozó létforma iránti nyitottságot igyekeztem feltérképezni – a szakirodalmi háttér és a saját, kérdőíves kutatásom tükrében. | |
| 695 | |a attitűd (tartós beállítódás; értékelő viszonyulás) | ||
| 695 | |a fiatalok | ||
| 695 | |a koronavírus-járvány (COVID-19) | ||
| 695 | |a vállalkozó(k) | ||
| 695 | |a vendéglátás | ||
| 700 | 1 | |a Debreceni Dr. János |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920/1/Dobos%20Emma%20szakdolgozat%20D6WMX9.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920/2/231222_DobosEmma_DJ.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52920/3/dobos_emma_opponens_lakatos.pdf |z Dokumentum-elérés |