A Propeller Bar & Café SWOT és PEST analízise

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kangas Krisztofer
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Kulcsszavak:21. század
business marketing
SWOT-elemzés
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53006
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozatom által feldolgozott téma fókusza a szakmai gyakorlat eltöltésének helyszínének elemzése a SWOT és PEST analízis használatával. Elsőként a szakirodalom áttekintésén keresztül, felvázoltam a vendéglátó egység elemzéséhez szükséges módszerek tudományos hátterét, a téma szakértőinek munkássága felhasználásával. Ezek az alapvető tudományos művek áttekintése után, bemutatásra kerül az üzlet környezetének jellemzői, története és lakossága. Ezt követi magának az ikonikus Propeller Bar & Cafénak a bemutatása. Miután mindez felvázolásra került, megkezdődik a vendéglátó egység szakmai analízise. Itt használatba kerül a turizmus-marketing elméletekben tanult SWOT analízis. Ezt követi a PEST elemzés, ami a SWOT-ban megtudott információkat tökéletes harmóniában kiegészíti, és így végül tiszta képet kapunk az üzlet erősségeiről, hátrányairól, környezetéről és jövőbeli lehetőségeiről. Az eredmények összegzése által javaslatokat alakítottam ki az üzlet jövőbeli potenciális fejlesztéseivel kapcsolatban.