Az édes kísértés nyomában, avagy a csokoládé sokszínűsége
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás fenntartható fogyasztás fogyasztói igények gasztronómia gasztrotörténet |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/53017 |
Abstract: | A csokoládé régóta az emberiség egyik kedvelt élvezeti cikke. Az évszázadok során a csokoládé fogyasztása és előállítása fontos részévé vált kultúránknak és gazdaságunknak. Ezen szakdolgozat célja, hogy átfogó betekintést nyújtson a csokoládé történetébe, előállításába, valamint egészségügyi és társadalmi hatásaiba.A dolgozat során részletesen vizsgálom a csokoládékészítés folyamatát, beleértve a kakaóbab termesztését és feldolgozását, valamint a csokoládégyártást is. A gasztronómiai alkalmazások kiemelt szerepet kapnak kutatásomban, bemutatom a csokoládé sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és azokat a módszereket, amelyekkel a csokoládé ízvilágát érvényesíthetjük. |
---|