Az édes kísértés nyomában, avagy a csokoládé sokszínűsége

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kókay Mercédesz Alexandra
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszerfogyasztás
fenntartható fogyasztás
fogyasztói igények
gasztronómia
gasztrotörténet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53017
Leíró adatok
Kivonat:A csokoládé régóta az emberiség egyik kedvelt élvezeti cikke. Az évszázadok során a csokoládé fogyasztása és előállítása fontos részévé vált kultúránknak és gazdaságunknak. Ezen szakdolgozat célja, hogy átfogó betekintést nyújtson a csokoládé történetébe, előállításába, valamint egészségügyi és társadalmi hatásaiba.A dolgozat során részletesen vizsgálom a csokoládékészítés folyamatát, beleértve a kakaóbab termesztését és feldolgozását, valamint a csokoládégyártást is. A gasztronómiai alkalmazások kiemelt szerepet kapnak kutatásomban, bemutatom a csokoládé sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és azokat a módszereket, amelyekkel a csokoládé ízvilágát érvényesíthetjük.