Az édes kísértés nyomában, avagy a csokoládé sokszínűsége
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás fenntartható fogyasztás fogyasztói igények gasztronómia gasztrotörténet |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/53017 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg53017 | ||
005 | 20240220150454.0 | ||
008 | 240220suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kókay Mercédesz Alexandra | |
245 | 1 | 3 | |a Az édes kísértés nyomában, avagy a csokoládé sokszínűsége |c Kókay Mercédesz Alexandra |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A csokoládé régóta az emberiség egyik kedvelt élvezeti cikke. Az évszázadok során a csokoládé fogyasztása és előállítása fontos részévé vált kultúránknak és gazdaságunknak. Ezen szakdolgozat célja, hogy átfogó betekintést nyújtson a csokoládé történetébe, előállításába, valamint egészségügyi és társadalmi hatásaiba.A dolgozat során részletesen vizsgálom a csokoládékészítés folyamatát, beleértve a kakaóbab termesztését és feldolgozását, valamint a csokoládégyártást is. A gasztronómiai alkalmazások kiemelt szerepet kapnak kutatásomban, bemutatom a csokoládé sokoldalú felhasználási lehetőségeit, és azokat a módszereket, amelyekkel a csokoládé ízvilágát érvényesíthetjük. | |
695 | |a élelmiszerfogyasztás | ||
695 | |a fenntartható fogyasztás | ||
695 | |a fogyasztói igények | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53017/1/Szakdolgozat%20Ko%CC%81kay%20Merce%CC%81desz%20Alexandra.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53017/2/K%C3%B3kai%20Mercedesz%20Alexandra%20%20PR11W1.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53017/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_K%C3%B3kay%20Merc%C3%A9desz.pdf |z Dokumentum-elérés |