A Royal Club Hotel Visegrád **** fenntarthatóságának bemutatása és elemzése Az ételpazarlás kihívásai és megoldásai.

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Domak Dávid Péter
További közreműködők: Karakasné Morvay Klára
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ételpazarlás
fenntarthatóság
konyhatechnológia optimalizálás
környezettudatosság
tudatos fogyasztói magatartás
zöld szálloda
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53053
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozatomban az élelmiszerpazarlás témájában végeztem kutatást. Az elemzés középpontjában a fenntartható ételkezelés és az élelmiszerhulladék csökkentése állt a Royal Club Hotel Visegrád **** szállodában. A bevezető részben rávilágítottam a fenntarthatóság fontosságára a szállodaiparban, különös tekintettel az élelmiszerpazarlás környezeti és gazdasági hatásaira. A kutatásom fókuszában az állt, hogy a munkahelyem által megérthessem, hogy milyen módon járul hozzá a szállodánk az élelmiszerpazarlás problémájának csökkentéséhez, különös tekintettel az innovatív megoldásokra és a tudatosabb ételkezelésre.A kutatásom széles körű volt, és nem csupán a saját megfigyeléseimen alapult. A szakdolgozatomban részletesen elemeztem mind a hazai, mind pedig a külföldi szakirodalmakat, hogy mélyebb betekintést nyerjek az élelmiszerpazarlás csökkentésének különböző szempontjaiba. A nemzetközi perspektíva és a külföldi gyakorlatok tanulmányozása segített abban, hogy a szállodánkban alkalmazható legjobb gyakorlatokat azonosítani tudjam. Ezen kívül, két interjút is készítettem a kutatásom során, amelyek kiemelt szerepet játszottak az élelmiszerpazarlás gyakorlati aspektusainak megértésében. Az interjúk során a szakmai személyzet véleményét hallgattam meg, és ezek az értékes beszélgetések hozzájárultak, a szállodai környezetben lévő élelmiszerpazarlás specifikus kihívásainak feltárásához.A kutatás eredményei alapján megállapítható, hogy bár számos pozitív fejlemény történt már az élelmiszerpazarlás csökkentése terén a szállodánkban, további intézkedésekre van még szükségünk a kihívások leküzdése és a hatékonyságunk növelése érdekében. Az élelmiszerpazarlás csökkentése terén elért eredmények mellett, a tanulmányom rávilágított azokra a területekre is, ahol további fejlesztésekre van még szükség.A kutatásom eredményei alapján megállapítható, hogy az élelmiszerpazarlás csökkentése a szállodai környezetben kihívást jelentő, de megvalósítható cél, amelynek elérése érdekében összehangolt erőfeszítésekre és átfogó megközelítésekre van szükségünk, mind a szálloda belső folyamataiban, mind pedig a beszállítók és a vendégek részéről.Tehát egy komplex megközelítésre és hosszú távú elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy valódi változást érjünk el az élelmiszerpazarlásunk csökkentése terén.