A magyar tradicionális és megújuló konyha kínálata, elemzése különböző vendéglátó egységekben Tradicionális ételek kínálata az adott régió vendéglátó üzleteiben

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Trojkóné Bohár Szilvia
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:ágazati sajátosság(ok)
étlap elemzés
gasztronómia
helyi termék
megújuló konyha
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53101
Description
Abstract:Az elemzés célja a magyar tradicionális és megújuló konyha kínálatának mélyreható vizsgálata, különös tekintettel a különböző vendéglátó egységekben elérhető tradicionális ételekre. A kutatás során a régiók specifikus vendéglátó üzleteiben végzett mélyinterjúk révén feltérképezzük a hagyományos ételek változatosságát és azok helyét a modern gasztronómiai trendekkel ötvözött kínálatban. Az eredmények a magyar kulináris örökség és az innováció dinamikus egyensúlyát hivatottak bemutatni, kiemelve a vendéglátóhelyek alkalmazkodóképességét és kreativitását a hagyományok és újítások összehangolásában.