Mesterséges intelligencia az élelmiszermarketingben interakció, lojalitás és személyre szabhatóság
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | e-marketing - elektronikus marketing élelmiszeripar fogyasztói magatartás interakció kötődés lojalitás marketing-kampány mesterséges intelligencia |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/53906 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg53906 | ||
005 | 20240322125733.0 | ||
008 | 240322suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Dóra Kata Fanni | |
245 | 1 | 0 | |a Mesterséges intelligencia az élelmiszermarketingben |b interakció, lojalitás és személyre szabhatóság |c Dóra Kata Fanni |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A Budapesti Gazdasági Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciájára benyújtott kutatásomban a mesterséges intelligencia (továbbiakban: MI) marketingbe való beépülését vizsgálom, kifejezett hangsúlyt fektetve az élelmiszeripari vállalatok marketingtevékenységére. A mesterséges intelligenciát sokan a jövő technológiájának tartják, egyre szélesebb körű feladatok elvégzésére képes, használóinak száma pedig rohamosan bővül. Legfőbb kutatási kérdésemként azt fogalmaztam meg, hogy az MI növeli-e a „customer engagement”, „customer loyalty” és a „customisation”, tehát a vásárlói elköteleződés/interakció, hűség és személyre szabhatóság lehetőségeit és hatékonyságát a marketingtevékenység támogatásával. Primer kutatás során igyekeztem felmérni, a vásárlók mennyire elégedettek a marketingben jelenleg használt MI eszközökkel, mennyire tájékozottak a technológiáról, milyen félelmeik és elvárásaik vannak a különböző élelmiszeriparban és gyorsétteremláncokban alkalmazott MI eszközökkel kapcsolatban. Szekunder kutatás során, szakirodalmi elemzés keretein belül a rendelkezésemre álló, elsősorban angol nyelvű forrásokat és adatokat mértem fel, amely a jelenlegi mesterséges intelligencia beépültségét és felhasználási területeit foglalja össze az élelmiszeripari vállalatok marketingtevékenységében. Az eredmények által betekintés nyerhető az MI marketingtevékenységbe történő beépítéséről, és ennek várható alakulásáról a jövőben. A kapott eredményeim azt mutatják, az MI integrációja a marketingtevékenységbe folyamatosan növekedni fog, annak működését jelentősen megváltoztatja majd. Az MI a repetitív munkaköröket képes lesz helyettesíteni, precízebb feladatmegoldást kínál és hatékony támogatást nyújt majd a vállalatok döntéshozóinak kezébe a marketingkampányok során. A fogyasztók többnyire nyitottak az új technológiára, de az adataik védelme és a személyes, emberi interakciók továbbra is fontos preferenciák számukra. | |
695 | |a e-marketing - elektronikus marketing | ||
695 | |a élelmiszeripar | ||
695 | |a fogyasztói magatartás | ||
695 | |a interakció | ||
695 | |a kötődés | ||
695 | |a lojalitás | ||
695 | |a marketing-kampány | ||
695 | |a mesterséges intelligencia | ||
700 | 1 | |a Totth Dr. Gedeon |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53906/1/Mesters%C3%A9ges%20intelligencia%20az%20%C3%A9lelmiszermarketingben%20interakci%C3%B3%2C%20lojalit%C3%A1s%20%C3%A9s%20szem%C3%A9lyre%20szabhat%C3%B3s%C3%A1g.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53906/2/D%C3%93RA%20KATA%20FANNI%20-%20rez%C3%BCm%C3%A9.doc |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53906/3/DoraKF-bd_Dolgozat_biralati_lap_2023.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53906/4/2023.%20TDK%20D%C3%B3ra.pdf |z Dokumentum-elérés |