A TikTok platform hatása a Z generáció street food étteremválasztására
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | közösségi média marketingstratégia street food Tiktok Z generáció |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/54573 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg54573 | ||
005 | 20240628102942.0 | ||
008 | 240628suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kőszegváry Ádám Ferenc | |
245 | 1 | 2 | |a A TikTok platform hatása a Z generáció street food étteremválasztására |c Kőszegváry Ádám Ferenc |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozat a Z generáció étteremválasztási szokásait és kapcsolatát a TikTok és más közösségi média platformok hatásával vizsgálta. A Z generáció bemutatásával indul a szakirodalmi áttekintés, amely a társadalmi és kulturális hátterükre fókuszál. Az étkezési preferenciák és az éttermek kiválasztása nem csupán táplálkozási szokásokat tükröznek, hanem mélyebb összefüggéseket is hordoznak, például az identitás, kultúra és kapcsolatteremtés terén. A fiatal generációk körében a street-food rendkívül népszerű, mivel az ételek kreatívak, változatosak és kényelmesek. A második szakasz részletesen elemzi a közösségi média térnyerését, külön figyelmet szentelve a Facebook, Instagram és YouTube szerepének. A TikTok elemzése során alaposan kifejtésre kerül a platform funkcionalitása és hazai népszerűsége. Az utolsó szakasz az éttermek marketingstratégiájára összpontosít, részletezve négy alapvető célfázist: ismertségépítés, imázsépítés, konkrét ajánlatok és lojalitás. A TikTok platform lehetőséget biztosít a streetfood árusoknak kreatív bemutatkozásra, a videók segítségével az ételkészítés folyamata, a személyzet, valamint az ételek izgalmasan bemutathatók. A TikTokon való jelenlét lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt a közönséggel, válaszokat adni kérdéseikre és értékeléseikre, ezáltal közelebb hozva az árusokat a vendégeikhez. Az influencer marketing hatékonyságát is részletesen elemzi az áttekintés, hangsúlyozva a véleményvezérek hitelességét és az azonosulás lehetőségét. Az influencer marketing rohamos növekedésének háttérbe nézve azonban szükségesnek tartottam felhívni a figyelmet a kétségekre, amelyek az influencer-közvetített vélemények őszinteségével kapcsolatosak. A kutatás rámutat arra, hogy a TikToknak kiemelkedő szerepe van a Z generáció étteremválasztási folyamatában. A válaszadók széles körű információgyűjtést alkalmaznak éttermek kiválasztásához, és számukra a személyes ajánlások, értékelések és valós élmények fontosabbak, mint a márkaismertség. Bár a figyelemfelkeltő és látványos tartalmak hatékonyak lehetnek a márkaismertség növelésében és az étterem iránti figyelem felkeltésében, a Z generáció esetében ezek a tartalmak néha paradox módon elrettentő tényezőkké válhatnak az étterem kipróbálása szempontjából. Azok az éttermek, amelyek a valós élményekre és a valóságos értékelésekre helyezik a hangsúlyt, a Z generáció körében nagyobb bizalommal és vonzerővel bírhatnak. | |
695 | |a közösségi média | ||
695 | |a marketingstratégia | ||
695 | |a street food | ||
695 | |a Tiktok | ||
695 | |a Z generáció | ||
700 | 1 | |a Kisfürjesi Nóra |e ths | |
700 | 1 | |a Szabácsik Gergely |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54573/1/K%C5%91szegv%C3%A1ry_%C3%81d%C3%A1m_W9JZ56.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54573/2/BA_O_K%C5%91szegv%C3%A1ry_%C3%81d%C3%A1m.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54573/3/Ko%CC%8Bszegva%CC%81ry%20A%CC%81da%CC%81m%20bi%CC%81ra%CC%81lat%202023%2012%2013.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54573/4/K%C5%91szegv%C3%A1ry_%C3%81d%C3%A1m_W9JZ56-szakdolgozat-biralat-es-javaslat_20231205_Szab%C3%A1csik_Gergely.pdf |z Dokumentum-elérés |