A fogyasztói magatartás vizsgálata az élelmiszeriparban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | 21. század élelmiszerfogyasztás élelmiszeripar fogyasztói magatartás piackutatás táplálkozás vállalati piackutatás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/54772 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg54772 | ||
| 005 | 20240628103440.0 | ||
| 008 | 240628suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Sóskuti Balázs Péter | |
| 245 | 1 | 2 | |a A fogyasztói magatartás vizsgálata az élelmiszeriparban |c Sóskuti Balázs Péter |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Kutatásom fő célja az volt, hogy átfogó szakirodalmi áttekintésen keresztül megvizsgáljam a fogyasztói magatartás és a vásárlói döntéshozatali folyamat elméleti hátterét. Ez döntő fontosságú volt az elsődleges kutatásom szempontjából. Emellett törekedtem a tanulmányomban vizsgált felvetés alapos igazolására.Dolgozatom szakirodalmi áttekintése a fogyasztói magatartás elméleti megközelítésű tárgyalásával kezdődik. Ezt követően átfogó elemzést adok a hazai élelmiszer-fogyasztási szokásokról, az elmúlt 10 év figyelembevételével. Ez az elemzés hozzájárul a későbbiekben bemutatott primer kutatáshoz. Valamint megosztom a SOLE-MiZo Zrt. által biztosított kutatás eredményeit, ahol a cég vásárlóinak vásárlási magatartását vizsgáltam.Kvantitatív kutatási módszert választottam dolgozatomban és elsődleges kutatási technikaként a kérdőíves felmérést alkalmaztam. A kikérdezési folyamatot egyénekre szabtam, hogy az összegyűjtött adatok pontosak és relevánsak legyenek. Az online kérdőíveket használtam a válaszadás fő eszközeként. A felvetés vizsgálata során közvetlenül saját forrásból gyűjtöttem adatokat. A vizsgálatomban 172 személy vett részt | |
| 695 | |a 21. század | ||
| 695 | |a élelmiszerfogyasztás | ||
| 695 | |a élelmiszeripar | ||
| 695 | |a fogyasztói magatartás | ||
| 695 | |a piackutatás | ||
| 695 | |a táplálkozás | ||
| 695 | |a vállalati piackutatás | ||
| 700 | 1 | |a Harcsa Beáta |e ths | |
| 700 | 1 | |a Marciniak Dr. Róbert András |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54772/1/S%C3%B3skuti_Bal%C3%A1zs_P%C3%A9ter_VL25SU.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54772/2/BA_O_S%C3%B3skuti_Bal%C3%A1zs%20P%C3%A9ter.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54772/3/BA_B_S%C3%B3skuti_Bal%C3%A1zs_P%C3%A9ter.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/54772/4/szakdolgozat-biralat_2023_Soskuti_Balazs.pdf |z Dokumentum-elérés |