Két vendéglátó egység koronavírus alatti döntéseinek az összehasonlítása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Nagy Benedek
További közreműködők: Eckert Bálint
Pálinkás Eszter Ágnes
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:7P modell
koronavírus-járvány (COVID-19)
változások
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/54796
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom központi témája két vendéglátó egység, az Úri cipő-Kaptafa és InGame Gamer Bar összehasonlítása a Covid-19 járvány helyzet előtti és utáni időszakban. Szakdolgozati témához való kapcsolódásom az Úri cipő-Kaptafában eltöltött több éves munkatapasztalatom. Dolgozatomat a két vendéglátóipari egység bemutatásával kezdem a szakirodalmi áttekintést követően, majd Dolgozatom célja a tulajdonosok és az üzletvezetők látásmódjának megismerése és annak elemzése a 7P marketingmix elemein keresztül. Szekunder kutatás mellett primer, kvalitatív kutatást is végeztem, aminek keretében félig strukturált, személyes interjút folytattam a vezetőkkel. Kutatásom alkalmával megismerhetjük a két vendéglátóipari egység döntéseit egy válságos időszakban és ezeket a döntéseketértékeltem a dolgozatom végén. Megállapításom szerint, a kutatási kérdésemre választ kaptam, miszerint érdemes nyitva tartaniuk egy válságos időszakban a vendéglátó egységeknek, ezzel fenntartva a vendégek érdeklődését, azonban szükség van vállalkozásunk anyagi vonzatának figyelembevétele is.