Közel-Kelet Gasztronómiája

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Brunner Balázs
Other Authors: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Format: Thesis
Kulcsszavak:arab konyha
gasztronómia
kóser étkezés
Közel-Kelet
zsidó konyha
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55002
Description
Abstract:Ebben a szakdolgozatban a Közel-Kelet gasztronómiáját mutatom be. Először földrajzilag bemutatoma Közel-Keletet majd leírom a helyi étkezési szokásokat, tradíciókat és szabályokat. Megnézem, hogy a vallásnak milyen hatása van a gasztronómiára, és bemutatom a halal és kóser szabályokat és étkezési szokásokat. Ezen kívül megvizsgálom, hogy a Közel-keleti gasztronómia milyen módon jelenik meg magyarországon, milyen a Közel-keleti éttermekben a kínálat és mennyire ismert a Közel-keleti gasztronómia.