Közel-Kelet Gasztronómiája
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | arab konyha gasztronómia kóser étkezés Közel-Kelet zsidó konyha |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55002 |
Kivonat: | Ebben a szakdolgozatban a Közel-Kelet gasztronómiáját mutatom be. Először földrajzilag bemutatoma Közel-Keletet majd leírom a helyi étkezési szokásokat, tradíciókat és szabályokat. Megnézem, hogy a vallásnak milyen hatása van a gasztronómiára, és bemutatom a halal és kóser szabályokat és étkezési szokásokat. Ezen kívül megvizsgálom, hogy a Közel-keleti gasztronómia milyen módon jelenik meg magyarországon, milyen a Közel-keleti éttermekben a kínálat és mennyire ismert a Közel-keleti gasztronómia. |
---|