Növényi alapú húspótló termékek és azok felhasználása a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gyephár Aliz
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egészség
étterem
húspótló
környezettudatosság
növényi alapú
táplálkozás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55004

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg55004
005 20240715100124.0
008 240715suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Gyephár Aliz 
245 1 0 |a Növényi alapú húspótló termékek és azok felhasználása a vendéglátásban  |c Gyephár Aliz  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Dolgozatomat a táplálkozás témakörének körbejárásával kezdtem, azon belül is a növényi alapú étkezésre fókuszálva leginkább. Az általános információkat követően bemutattam a különböző fajtáit egészen a megengedő flexiteriánus és félvegetáriánustól a szigorú szabályokat betartó vegán életmódig. Vizsgáltam ezek egészészségre mért hatásait, mögöttes motivációit. Ezt követően áttértem fő témámra a kizárólag növényi alapú húspótló termékekre, ezen belül is a legelterjedtebb alapanyagainak és ebűekből készült termékek elemzésére, környezetre mért hatásukat és felhasználásukra a vendéglátásban. Szakdolgozatomhoz egy kérdőívet is készítettem, ahol a növényi alapú húspótló termékek elterjedését, megítélését és felhasználását vizsgáltam a 25 darab kérdésemen át. Emellett 8 darab vegán étterem étlapját is kielemeztem, hogy megtudjam milyen módon helyettesítik az állati eredetű termékeket. A fő célitűzésem az volt, hogy megtudjam, hogy helytálló- e a gondolat, miszerint a növényi alapú hús helyettesítésére alkalmas produktumok még nem nyertek maguknak elegendő teret. 
695 |a egészség 
695 |a étterem 
695 |a húspótló 
695 |a környezettudatosság 
695 |a növényi alapú 
695 |a táplálkozás 
700 1 |a Balog-Siposné Szöcze Anikó  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55004/1/Gyeph%C3%A1r%20Aliz_N%C3%B6v%C3%A9nyi%20alap%C3%BA%20h%C3%BAsp%C3%B3tl%C3%B3%20term%C3%A9kek%20%C3%A9s%20azok%20felhaszn%C3%A1l%C3%A1sa%20a%20vend%C3%A9gl%C3%A1t%C3%A1sban_ZMQLAB.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55004/2/Gyeph%C3%A1r_vend_Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55004/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Gyeph%C3%A1r%20Aliz.pdf  |z Dokumentum-elérés