Különleges ízpárosítások a cukrászatban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | cukrászat desszert ízpárosítás különleges újhullámos |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028 |
| Kivonat: | A szakdolgozatomat az újhullámos cukrászatban egyre népszerűbbé váló különleges ízpárosításokból írtam. Kitérek benne az ízek pszichológiájára, néphagyományaira és azok kémiájára is. A szakirodalmi feldolgozásom során a receptfejlesztés, valamint a kávé és desszert kombinálhatóságáról is szó esik.A kutatásom során két a témában jártas cukrásznővel készítettem interjút: Ötvös Zsuzsannával és Czompa Fannyval. Ezen felül érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre, amely során három desszert kóstolását és értékelését bonyolítottam le. Végül több magyar cukrászda kínálatát vizsgáltam meg és hasonlítottam össze. |
|---|