Különleges ízpárosítások a cukrászatban
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | cukrászat desszert ízpárosítás különleges újhullámos |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028 |
Abstract: | A szakdolgozatomat az újhullámos cukrászatban egyre népszerűbbé váló különleges ízpárosításokból írtam. Kitérek benne az ízek pszichológiájára, néphagyományaira és azok kémiájára is. A szakirodalmi feldolgozásom során a receptfejlesztés, valamint a kávé és desszert kombinálhatóságáról is szó esik.A kutatásom során két a témában jártas cukrásznővel készítettem interjút: Ötvös Zsuzsannával és Czompa Fannyval. Ezen felül érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre, amely során három desszert kóstolását és értékelését bonyolítottam le. Végül több magyar cukrászda kínálatát vizsgáltam meg és hasonlítottam össze. |
---|