Különleges ízpárosítások a cukrászatban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Marossy Eszter
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukrászat
desszert
ízpárosítás
különleges
újhullámos
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg55028
005 20240715100153.0
008 240715suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Marossy Eszter 
245 1 0 |a Különleges ízpárosítások a cukrászatban  |c Marossy Eszter  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A szakdolgozatomat az újhullámos cukrászatban egyre népszerűbbé váló különleges ízpárosításokból írtam. Kitérek benne az ízek pszichológiájára, néphagyományaira és azok kémiájára is. A szakirodalmi feldolgozásom során a receptfejlesztés, valamint a kávé és desszert kombinálhatóságáról is szó esik.A kutatásom során két a témában jártas cukrásznővel készítettem interjút: Ötvös Zsuzsannával és Czompa Fannyval. Ezen felül érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre, amely során három desszert kóstolását és értékelését bonyolítottam le. Végül több magyar cukrászda kínálatát vizsgáltam meg és hasonlítottam össze. 
695 |a cukrászat 
695 |a desszert 
695 |a ízpárosítás 
695 |a különleges 
695 |a újhullámos 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/1/Marossy%20Eszter-K%C3%BCl%C3%B6nleges%20%C3%ADzp%C3%A1ros%C3%ADt%C3%A1sok%20a%20cukr%C3%A1szatban%20%28100%25%29.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Marossy%20Eszter.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc%202024%20Marossy%20Eszter.pdf  |z Dokumentum-elérés