Különleges ízpárosítások a cukrászatban
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | cukrászat desszert ízpárosítás különleges újhullámos |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55028 | ||
005 | 20240715100153.0 | ||
008 | 240715suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Marossy Eszter | |
245 | 1 | 0 | |a Különleges ízpárosítások a cukrászatban |c Marossy Eszter |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozatomat az újhullámos cukrászatban egyre népszerűbbé váló különleges ízpárosításokból írtam. Kitérek benne az ízek pszichológiájára, néphagyományaira és azok kémiájára is. A szakirodalmi feldolgozásom során a receptfejlesztés, valamint a kávé és desszert kombinálhatóságáról is szó esik.A kutatásom során két a témában jártas cukrásznővel készítettem interjút: Ötvös Zsuzsannával és Czompa Fannyval. Ezen felül érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre, amely során három desszert kóstolását és értékelését bonyolítottam le. Végül több magyar cukrászda kínálatát vizsgáltam meg és hasonlítottam össze. | |
695 | |a cukrászat | ||
695 | |a desszert | ||
695 | |a ízpárosítás | ||
695 | |a különleges | ||
695 | |a újhullámos | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/1/Marossy%20Eszter-K%C3%BCl%C3%B6nleges%20%C3%ADzp%C3%A1ros%C3%ADt%C3%A1sok%20a%20cukr%C3%A1szatban%20%28100%25%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Marossy%20Eszter.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc%202024%20Marossy%20Eszter.pdf |z Dokumentum-elérés |