Különleges ízpárosítások a cukrászatban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | cukrászat desszert ízpárosítás különleges újhullámos |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg55028 | ||
| 005 | 20240715100153.0 | ||
| 008 | 240715suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Marossy Eszter | |
| 245 | 1 | 0 | |a Különleges ízpárosítások a cukrászatban |c Marossy Eszter |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a A szakdolgozatomat az újhullámos cukrászatban egyre népszerűbbé váló különleges ízpárosításokból írtam. Kitérek benne az ízek pszichológiájára, néphagyományaira és azok kémiájára is. A szakirodalmi feldolgozásom során a receptfejlesztés, valamint a kávé és desszert kombinálhatóságáról is szó esik.A kutatásom során két a témában jártas cukrásznővel készítettem interjút: Ötvös Zsuzsannával és Czompa Fannyval. Ezen felül érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre, amely során három desszert kóstolását és értékelését bonyolítottam le. Végül több magyar cukrászda kínálatát vizsgáltam meg és hasonlítottam össze. | |
| 695 | |a cukrászat | ||
| 695 | |a desszert | ||
| 695 | |a ízpárosítás | ||
| 695 | |a különleges | ||
| 695 | |a újhullámos | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/1/Marossy%20Eszter-K%C3%BCl%C3%B6nleges%20%C3%ADzp%C3%A1ros%C3%ADt%C3%A1sok%20a%20cukr%C3%A1szatban%20%28100%25%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Marossy%20Eszter.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55028/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc%202024%20Marossy%20Eszter.pdf |z Dokumentum-elérés |