Fine dining cukrászat és a tányérdesszertek összetettsége

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Flóra Molli
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukrász
cukrászat
desszert
fine dining
tányérdesszert
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55057
Leíró adatok
Kivonat:Kutatási munkám eredményeként szeretném bemutatni, hogy milyenek a fine dining éttermek, azon belül is fő hangsúlyt helyezve a cukrász szekcióra és az éttermi cukrászati szakmára. Szeretném megismertetni az olvasókkal a szakma szépségeit és nehézségeit is, hogy minél reálisabb képet adhassak róla.Célom, hogy minél részletesebben bemutassam a tányérdesszerteket is, hogy mik a jellemzőik, mi különbözteti meg őket egy hagyományos cukrászdai süteménytől, hogy hogyan épülnek fel, és mi a létrejöttüknek a folyamata. Valamint arra is rávilágítanék, hogy milyen hasonlóságok fedezhetőek fel a magasszintű gasztronómia és a művészetek között.Továbbá szeretném népszerűsíteni a fine dining éttermeket is, megmutatva, hogy nem minden előítélet igaz velük kapcsolatban, és hogy akik nem ismerik ezt a világot, ők is meglássák a szép oldalát, és azt, amit nyújtani tud, hogy ne csak a magas árakra és a pici adagokra asszociáljanak az emberek a fine dining hallatán, hanem megismerjék a felszín alatti értékeit is.