Zero Waste Bárok Trend vagy a Jövő?
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | bárok fenntarthatóság koktél vendéglátóipar zero waste |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55061 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55061 | ||
005 | 20240715100237.0 | ||
008 | 240715suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Zilizi Máté | |
245 | 1 | 0 | |a Zero Waste Bárok |b Trend vagy a Jövő? |c Zilizi Máté |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a E dolgozat írására a munkám során tapasztalt pazarlás csökkentésére szolgáló megoldások felkutatása ösztönzött. Olyan bárokat kerestem, ahol törekednek a hulladék csökkentésére a körülményeikhez képest. Kíváncsi voltam, milyen megoldásokat alkalmaznak, milyen nehézségekkel néznek szembe és ezek a megoldások milyen hatással vannak a gazdasági mutatóikra, illetve, hogy a vendégek miképp értékelik ezeket a törekvéseket. A dolgozat első felében bemutattam mi is pontosan a zero waste majd ismertettem a vendéglátó ipar azon problémáit amire megoldással szolgálhat. Ezután következett a kutatómunkám, amely során néhány budapesti bár vezetőjével sikerült interjúkat készítenem, megosztották velem a tapasztalatikat, a gondolkodásmódjukat és elláttak számos jó tanáccsal. Az interjúk kiértékelése során úgy gondolom a bennem megfogalmazódott kérdésekre választ kaptam. A dolgozatomban számos olyan eljárást, technikát ismertettem, amelyekkel nagy lépést tehetünk a környezettudatosság felé. A kutatásom során elemeztem a zero waste koktélbárok koncepciójának jelentőségét és megvalósításának lehetőségeit. A szakirodalom és az interjúkból vett példák alapján megállapítottam, hogy a zero waste elvek alkalmazása nem csupán környezetvédelmi szempontból előnyös, hanem gazdaságilag is megtérülő lehet a bárok számára. A dolgozat címében szereplő kérdésre miszerint: „Trend vagy a jövő?” a válasz úgy gondolom a jövő. A zero waste koktélbárok koncepciója nem csupán egy trend, hanem egy fontos lépés egy fenntarthatóbb vendéglátás felé. Remélem, hogy ez a szakdolgozat hozzájárul a témában folyó párbeszédhez és gyakorlati alkalmazásokhoz | |
695 | |a bárok | ||
695 | |a fenntarthatóság | ||
695 | |a koktél | ||
695 | |a vendéglátóipar | ||
695 | |a zero waste | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55061/1/WHQHV8-Zilizi-M%C3%A1t%C3%A9-Szakdolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55061/2/k%C3%A9rd%C3%A9sek%20%281%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55061/3/K%C3%A9rd%C3%A9sek%20%282%29.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55061/4/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Zilizi%20M%C3%A1t%C3%A9.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55061/5/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc%202024%20Zilizi%20M%C3%A1t%C3%A9.pdf |z Dokumentum-elérés |