A kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények esetében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Ganczer Éva Flóra
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fogyasztói igény
kávé
kávéfogyasztás
rendezvény
speciality
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55091
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozatom témája a kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények tekintetében. A célom az volt, hogy átfogó képet adjak a magyar rendezvénypiac kávéhoz kapcsolódó szemléletéről mind a keresleti, mind a kínálati oldalt tekintve. A szekunder kutatásom során először a rendezvény fogalmát és típusait ismertettem, majd a kávéról, mint a növényről, majd annak történetéről és fogyasztási szokásairól számoltam be hazai és külföldi példákat tekintve. Ezt követően a kávé rendezvényeken betöltött szerepéről és jelentőségéről írtam, majd konkrétabban a kávés rendezvényeket mutattam be. A célom elérése érdekében a kvalitatív kutatás során az interjút választottam, amiből hármat készítettem el a különböző nézőpontok megismerése érdekében. A legfőbb kutatási kérdéseimre, azaz arra, hogy jelenleg hazánkban a rendezvényeken milyen mértékben tartanak igényt a megrendelők és a fogyasztók a minőségi kávéra, számít-e egyáltalán nekik, hogy hogyan és milyen módon tudják elfogyasztani az általában csak mellékszereplőként megjelenő kávéjukat, egyértelmű választ kaptam. A kutatásból kiderült, hogy a rendezvények világában egylőre csekély az igény az igazán minőségi kávéra, azonban az előző évekhez képest még ez is növekvő tendencia. Ez alapján valószínűleg a következő években szintén egyre nagyobb hangsúly lesz a kávén, ahogy a fogyasztói magatartás is változik majd.