A kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények esetében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Ganczer Éva Flóra
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fogyasztói igény
kávé
kávéfogyasztás
rendezvény
speciality
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55091

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg55091
005 20240715100313.0
008 240715suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Ganczer Éva Flóra 
245 1 2 |a A kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények esetében  |c Ganczer Éva Flóra  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A dolgozatom témája a kávé megjelenése és jelentősége a rendezvények tekintetében. A célom az volt, hogy átfogó képet adjak a magyar rendezvénypiac kávéhoz kapcsolódó szemléletéről mind a keresleti, mind a kínálati oldalt tekintve. A szekunder kutatásom során először a rendezvény fogalmát és típusait ismertettem, majd a kávéról, mint a növényről, majd annak történetéről és fogyasztási szokásairól számoltam be hazai és külföldi példákat tekintve. Ezt követően a kávé rendezvényeken betöltött szerepéről és jelentőségéről írtam, majd konkrétabban a kávés rendezvényeket mutattam be. A célom elérése érdekében a kvalitatív kutatás során az interjút választottam, amiből hármat készítettem el a különböző nézőpontok megismerése érdekében. A legfőbb kutatási kérdéseimre, azaz arra, hogy jelenleg hazánkban a rendezvényeken milyen mértékben tartanak igényt a megrendelők és a fogyasztók a minőségi kávéra, számít-e egyáltalán nekik, hogy hogyan és milyen módon tudják elfogyasztani az általában csak mellékszereplőként megjelenő kávéjukat, egyértelmű választ kaptam. A kutatásból kiderült, hogy a rendezvények világában egylőre csekély az igény az igazán minőségi kávéra, azonban az előző évekhez képest még ez is növekvő tendencia. Ez alapján valószínűleg a következő években szintén egyre nagyobb hangsúly lesz a kávén, ahogy a fogyasztói magatartás is változik majd. 
695 |a fogyasztói igény 
695 |a kávé 
695 |a kávéfogyasztás 
695 |a rendezvény 
695 |a speciality 
700 1 |a Gancsovné Rossi Krisztina  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55091/1/Ganczer%20%C3%89va%20Fl%C3%B3ra_szakdolgozat_HJC91D.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55091/2/Ganczer%20%C3%89va%20Szakd_%C3%A9rt.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55091/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Ganczer%20%C3%89va%20Fl%C3%B3ra.pdf  |z Dokumentum-elérés