Hagyományos és mentes desszertkínálat napjaink cukrászdáiban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | allergének cukrászat ételallergia és intolerancia helyettesítő termékek mentes sütemény |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55094 |
| Kivonat: | Szakdolgozatom fő témája a jelenlegi, magyarországi cukrászdákban kapható hagyományos és mentes desszertkínálat. Célja, hogy megválaszoljam, hogy mik a jelenlegi trendek, milyen kedveltsége van a mentes süteményeknek, illetve, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű a mentes desszertkínálat hazánkban. Dolgozatom első részében a cukrászat történetét mutatom be egészen a 21. századig, majd kifejtem a jelenlegi ételallergiákat és intoleranciákat, egyes jogszabályokat, továbbá kitérek még a különböző helyettesítő termékekre is. Szakdolgozatom második felében pedig az általam készített 6 cukrászdatulajdonossal folytatott interjúim és a kérdőívem elemzése kerül a középpontba. Előbbivel a kínálati oldalt, utóbbival pedig a keresleti oldalt mutatom be. Az eredmények elemzéséből kiderül, hogy milyen mértékben befolyásolják a trendek a fogyasztókat, illetve, hogy milyen mentes süteményeket illető változtatásokra és fejlesztésekre lenne szükség. |
|---|