Hagyományos és mentes desszertkínálat napjaink cukrászdáiban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Berentei Ágnes Judit
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:allergének
cukrászat
ételallergia és intolerancia
helyettesítő termékek
mentes sütemény
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55094
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom fő témája a jelenlegi, magyarországi cukrászdákban kapható hagyományos és mentes desszertkínálat. Célja, hogy megválaszoljam, hogy mik a jelenlegi trendek, milyen kedveltsége van a mentes süteményeknek, illetve, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű a mentes desszertkínálat hazánkban. Dolgozatom első részében a cukrászat történetét mutatom be egészen a 21. századig, majd kifejtem a jelenlegi ételallergiákat és intoleranciákat, egyes jogszabályokat, továbbá kitérek még a különböző helyettesítő termékekre is. Szakdolgozatom második felében pedig az általam készített 6 cukrászdatulajdonossal folytatott interjúim és a kérdőívem elemzése kerül a középpontba. Előbbivel a kínálati oldalt, utóbbival pedig a keresleti oldalt mutatom be. Az eredmények elemzéséből kiderül, hogy milyen mértékben befolyásolják a trendek a fogyasztókat, illetve, hogy milyen mentes süteményeket illető változtatásokra és fejlesztésekre lenne szükség.