Fenntarthatósági megoldások a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár Viktória Alíz
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fenntartható fejlődés
fenntarthatóság
környezetbarát
vendéglátás
zöld
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55163
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom folyamán olyan fenntarthatósági megoldásokat gyűjtöttem össze a vendéglátás területén melyek a hétköznapi életben ténylegesen jelen vannak. Kutatásom kiindulási pontját a szakirodalmi áttekintés alapozta meg, melyben az általános háztartásokban is előforduló fenntarthatósági megoldásokat ismertettem, melyeket a legtöbb vendéglátóhely is alkalmaz, ezen felül a szélsőséges esetek is bemutatásra kerültek. A végső eredményeket a fogyasztók szemszögéből, kérdőív segítségével, valamint három tudatosan kiválasztott vendéglátóegység megfigyelése által kaptam meg. Napjainkban ez a téma nagyon fontos és az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a probléma megoldására, illetve a folyamat lassítására. A téma aktualitása nyújtott segítséget a friss szakirodalom feldolgozásában, valamint a megfigyelés során a napjainkban jelen levő megoldásokba nyerhettem betekintést. A kutatás célja arra irányult, hogy a szakirodalomban összegyűjtött fenntarthatósági megoldások a gyakorlatban milyen módon vannak jelen, valamint fogyasztói oldalról mennyire tartanak igényt arra, hogy egy fenntartható vendéglátóegység szolgáltatásait vegyék igénybe. A vizsgálat folyamán mindenre egy átfogó képet kaptam és beigazolódtak a várt eredmények.