Tematikus éttermek népszerűségének és működési sajátosságainak vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Benkő Dávid Márk
További közreműködők: Debreceni Dr. János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
gasztronómia
tematikus
turizmus
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55192
Leíró adatok
Kivonat:A tematikus éttermek működési sajátosságairól szóló szakdolgozatom bemutatja a vendéglátás történelmi hátterét, a téma ismeretéhez elengedhetetlen fogalmakat és definíciókat, az ételfogyasztás és a turizmus-vendéglátás témájához kapcsolódó trendeket, illetve a tematizálás jelenségét a turizmus iparágában. Konkrét példák segítségével tematikus parkok, hotelek és éttermek külföldi és hazai kínálatát ismertetem. Kutatásomban népszerű fővárosi tematikus éttermek tulajdonosaival készítettem interjúkat, a szolgáltatói oldal megismerése céljából. Kérdőíves kutatással a tematikus vendéglátóhelyeket a fogyasztói oldalról vizsgáltam, a vendégek motivációi álltak a középpontban.