Gasztronómiai trendek és az ételérzékenységek a közösségi médiában
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | ételérzékenységek gasztronómia internet közösségi média tartalomgyártás táplálkozás trend |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55212 |
| Kivonat: | Napjainkban az ételintoleranciában szenvedők száma töretlenül gyarapszik. Azonban a mentes árucikkek választéka bár javuló tendenciát mutatott az elmúlt évek során, mégis óriási igény van azok folyamatos bővítésére legyen szó élelmiszerüzletek, vendéglátó egységek kínálatáról vagy a gasztronómiai irányzatokról. Jelen dolgozatban nem csak a gasztronómiai trendek és a köztük előforduló speciális étrendek vizsgálatára kerül sor, hanem arra is többek között, hogy a közösségi háló felületei egyikén, a Facebookon miként reagálnak egy gluténmentes diéta központú, privát közösség tagjai a mentes reformokra. A kutatás során alkalmazott módszerek részét alkotja a Facebook csoportban lefolytatott tartalomelemzés, illetve a közösség három tagjával lebonyolított félig strukturált interjú. |
|---|