A kávéházi kultúra jelentősége Budapest gasztronómiai életében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | evolúció gasztronómia gasztrotörténet kávé kávéház kultúra |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55254 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55254 | ||
005 | 20240715100649.0 | ||
008 | 240715suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Székvári Barna | |
245 | 1 | 2 | |a A kávéházi kultúra jelentősége Budapest gasztronómiai életében |c Székvári Barna |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozatom fő célja az, hogy ismertesse a hazai kávéházi kultúra múltbéli és jelenbeli sajátosságait, jellemzőit, illetve az e kettő között lévő differenciákat, változásokat avagy egyezőségeket. A kávéházi kultúra nagy mértékben járult és járul hozzá a város gasztronómiai élményeinek palettájához, rengeteg trendet formáz és követ. Kutatásom során egy kérdőív került kiküldésre, ahol a résztvevőket a kávézási szokásaikról, illetve arról kérdeztem, hogy milyen szerepet tölt be az életükben egy kávézó. Továbbá készítettem interjút is hipotéziseim mégbiztosabb alátámasztásához, egy a szakmában/kávéházkultúrában igen jártas személlyel. A kapott válaszok és a témában való jártasságom által úgy vélem, hogy releváns eredmények születtek. | |
695 | |a evolúció | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a kávé | ||
695 | |a kávéház | ||
695 | |a kultúra | ||
700 | 1 | |a Sipos Erika |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55254/1/Szakdolgozat%20v%C3%A9gleges.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55254/2/Sz%C3%A9kv%C3%A1ri%20Barna_opponens_Del%20Medico%20Anna.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55254/3/Sz%C3%A9kv%C3%A1ri%20Barna_konzulensi%20b%C3%ADr%C3%A1lat_SiposE.pdf |z Dokumentum-elérés |