Gerbeaud Kávéház és az Émile étterem bemutatása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Haszon Attila
További közreműködők: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Kulcsszavak:bor
gasztronómia
interjú
rendezvények
SWOT-elemzés
à la carte
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55355
Leíró adatok
Kivonat:Projektmunkám célja Gerbeaud Gasztronómiai Kft. Cégcsoporthoz tartozó Gerbeaud Kávéház és a budai Émile étterem összehasonlítása. Ezeket a két egység lokációját, étel-ital kínálatát, rendezvény típusait és ezeken felszolgált ételeit vizsgálva szerettem volna bemutatni. A mélyinterjúk alanyainak kiválasztása során fontos szempont volt, hogy nagy szakmai múlttal rendelkező kollégákat sikerüljön megszólítanom. Ennek köszönhetően sikerült a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. Tulajdonos-Ügyvezetőjével interjút készítenem. A másik interjúalanyom Frideczky András az Émile executive séfjéve volt. Mind két interjú során nagyon hasznos szakmai dolgokat sikerült megtudnom, ami nem csak a projektmunkám elkészítése során, hanem a szakmai tudásom fejlesztésében is pozitív hatással volt. A SWOT analízis során vizsgáltam mind két egység tulajdonságait, amiket összehasonlítva sikerült a kutatási kérdéseket megválaszolnom. A kutatási kérdéseim a következőek voltak a témával kapcsolatban:1. Megtalálhatóak e ugyan azok az ételek / étel csoportok a két egységben? Mi befolyásolja ezeket? 2. Különböznek-e a rendezvénytípusok és a felszolgált ételek a két egységben? 3. Befolyásolja-e a szezonalitás követésének mértékét az adott vendéglátó egység vendég összetétele / elhelyezkedése? 4. Sikerül- e az aktuális trendeket követni az ételek és sütemények tekintetében?