Konyhai gépek és berendezések

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Réti Bence
Other Authors: Nagy Mihály
Kulcsszavak:21. század
energiatakarékosság
fejlődés
üzletszerzés
zöldség
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55500
Description
Abstract:Konyhai gépek és berendezések Projektmunkámban egy hazai étterem konyhai gépeit és berendezéseit igyekszem bemutatni. Szeretném láttatni, mennyire megreformálhatják a vendéglátást egyes berendezések, illetve azt, hogy mely gépek esetén szükséges a fejlesztés annak érdekében, hogy még kiválóbb minőségű ételeket, rövidebb idő alatt, energiahatékonyan lehessen elkészíteni. Kutatásom elvégzéséhez segítségül a Danube Hotel éttermének a konyhája szolgált, ahol a második félévben a gyakorlatot teljesítem. Dolgozatom első része rövid történelmi áttekintést nyújt a témában. Ezt követően a kutatás módszertanáról írok, illetve szemléltetem a kérdéseket, amelyeket a dolgozóknak tettem fel a konyhai gépekkel és berendezésekkel kapcsolatban. A kutatás legalapvetőbb feltevése, hogy a Danube Hotel konyhatechnológiája hatékonyabbá tehető, a konyhai berendezések működése optimalizálható, a fejlődési lehetőségeket pedig kutatásom képes feltárni. Az adott válaszokat kiértékeltem, és ezek tükrében javaslatokat fogalmaztam meg, hogy milyen változtatásokra lehet szükség, milyen új gépek számíthatnak hiánypótlónak. A kvantitatív kutatási módszer eredménye azt is láttatta, hogy a dolgozók alapvetően elégedettek a berendezésekkel, az étterem vendégeinek a visszajelzése pedig időről időre igazolja, hogy minőségi ételek készülnek a hotel konyháján.