A fenntarthatóság és az étel pazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kővágó Jázmin
További közreműködők: Karakasné Morvay Klára
Kulcsszavak:élelmiszerfogyasztás
fenntartható fogyasztás
fenntarthatóság
környezetterhelés csökkentése
szállodák
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55538
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozatom fókusza egy budapesti ötcsillagos szálloda fenntarthatósági gyakorlatainak és az ételpazarlás csökkentési stratégiáinak elemzése. A vizsgálat során összehasonlítom az ételmaradékok mennyiségét a vendégek számával, hogy feltérképezzem az ételpazarlás és a vendégforgalom közötti összefüggéseket. A kutatás során célom, hogy feltárjam, hogyan hatnak ezek a tényezők egymásra, és hogyan befolyásolják a szálloda fenntarthatósági törekvéseit.A fenntarthatósági gyakorlatok elemzése mellett a szakdolgozat részletesen bemutatja a szálloda eddigi fenntarthatósági intézkedéseit, és a más helyeken már bevált gyakorlatokat is. Emellett kitérek az ételpazarlás káros hatásaira és azokra a módszerekre, amelyekkel a vendéglátóipari egységek hatékonyan csökkenthetik az élelmiszerhulladék mennyiségét. A kutatás során gyűjtött adatok alapján ajánlásokat fogalmazok meg a szálloda számára az ételpazarlás csökkentésére és a fenntarthatósági intézkedések továbbfejlesztésére. A szakdolgozat célja, hogy hozzájáruljon a fenntarthatóbb üzleti gyakorlatok elterjesztéséhez a vendéglátóiparban, miközben segítséget nyújt a szállodának a fenntarthatósági célok elérésében és az ételpazarlás minimalizálásában.