A fenntarthatóság és az étel pazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | élelmiszerfogyasztás fenntartható fogyasztás fenntarthatóság környezetterhelés csökkentése szállodák |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55538 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55538 | ||
005 | 20240715101221.0 | ||
008 | 240715suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kővágó Jázmin | |
245 | 1 | 2 | |a A fenntarthatóság és az étel pazarlás vizsgálata egy ötcsillagos budapesti szállodában |c Kővágó Jázmin |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozatom fókusza egy budapesti ötcsillagos szálloda fenntarthatósági gyakorlatainak és az ételpazarlás csökkentési stratégiáinak elemzése. A vizsgálat során összehasonlítom az ételmaradékok mennyiségét a vendégek számával, hogy feltérképezzem az ételpazarlás és a vendégforgalom közötti összefüggéseket. A kutatás során célom, hogy feltárjam, hogyan hatnak ezek a tényezők egymásra, és hogyan befolyásolják a szálloda fenntarthatósági törekvéseit.A fenntarthatósági gyakorlatok elemzése mellett a szakdolgozat részletesen bemutatja a szálloda eddigi fenntarthatósági intézkedéseit, és a más helyeken már bevált gyakorlatokat is. Emellett kitérek az ételpazarlás káros hatásaira és azokra a módszerekre, amelyekkel a vendéglátóipari egységek hatékonyan csökkenthetik az élelmiszerhulladék mennyiségét. A kutatás során gyűjtött adatok alapján ajánlásokat fogalmazok meg a szálloda számára az ételpazarlás csökkentésére és a fenntarthatósági intézkedések továbbfejlesztésére. A szakdolgozat célja, hogy hozzájáruljon a fenntarthatóbb üzleti gyakorlatok elterjesztéséhez a vendéglátóiparban, miközben segítséget nyújt a szállodának a fenntarthatósági célok elérésében és az ételpazarlás minimalizálásában. | |
695 | |a élelmiszerfogyasztás | ||
695 | |a fenntartható fogyasztás | ||
695 | |a fenntarthatóság | ||
695 | |a környezetterhelés csökkentése | ||
695 | |a szállodák | ||
700 | 1 | |a Karakasné Morvay Klára |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55538/1/A%20fenntarthat%C3%B3s%C3%A1g%20%C3%A9s%20az%20%C3%A9telpazarl%C3%A1s%20vizsg%C3%A1lata%20egy%20%C3%B6tcsillagos%20budapesti%20sz%C3%A1llod%C3%A1ban.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55538/2/FOSZK_K%C5%91v%C3%A1g%C3%B3J%C3%A1zmin_2024.pdf |z Dokumentum-elérés |