A kézműves termékek szerepe a szakképzésben
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | gasztronómia gasztrotörténet szakácsművészet szakképzés vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55597 |
Abstract: | Kutatásom alapproblémája: ,,A szakács szakképzés fejlesztési lehetőségei”, célkitűzése ,,A kézműves termékek beillesztése az oktatásba”, melyet azért tartok fontosnak, mert egyrészt korábbi kutatásaimra hivatkozva azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb a kézműves termékek iránti igény, másfelől pedig még nem született hasonló kutatás ezen a területen, így munkásságom nem csak aktuális, hanem abszolút hiánypótló is.Kutatásmódszertanként a szekunder – rendelkezésre álló szakirodalom feldolgozása – mellett primer módszert alkalmazok, ennek megfelelően kérdőívet készítek a vendéglátóipari oktatási intézmények pedagógusainak részére. A komplex eredmények érdekében a szakképzésben dolgozók mellett az ágazatban aktívan tevékenykedők körében szintén vizsgálódom, mely területen a budaörsi Rutin Gasztrolubickoló egyik séf-tulajdonosával készítek mélyinterjút. |
---|