A kézműves termékek szerepe a szakképzésben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Fekszi Emese
További közreműködők: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:gasztronómia
gasztrotörténet
szakácsművészet
szakképzés
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55597
Leíró adatok
Kivonat:Kutatásom alapproblémája: ,,A szakács szakképzés fejlesztési lehetőségei”, célkitűzése ,,A kézműves termékek beillesztése az oktatásba”, melyet azért tartok fontosnak, mert egyrészt korábbi kutatásaimra hivatkozva azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb a kézműves termékek iránti igény, másfelől pedig még nem született hasonló kutatás ezen a területen, így munkásságom nem csak aktuális, hanem abszolút hiánypótló is.Kutatásmódszertanként a szekunder – rendelkezésre álló szakirodalom feldolgozása – mellett primer módszert alkalmazok, ennek megfelelően kérdőívet készítek a vendéglátóipari oktatási intézmények pedagógusainak részére. A komplex eredmények érdekében a szakképzésben dolgozók mellett az ágazatban aktívan tevékenykedők körében szintén vizsgálódom, mely területen a budaörsi Rutin Gasztrolubickoló egyik séf-tulajdonosával készítek mélyinterjút.