A magyar gasztronómia és vendéglátás története és trendjei napjainkban. Vendéglátóhely-választási preferenciák vizsgálata Budapesten

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Badar Bence
Other Authors: Juhász-Dóra Katalin
Format: Thesis
Kulcsszavak:budapesti vendéglátás
magyar gasztronómia
vendégigény
vendéglátás
vendéglátási trend
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55602
Description
Abstract:Dolgozatom fő témája a vendégek igényeinek feltárása egy adott vendéglátóegység választásakor. Kutatásomban röviden ismertetem a magyar gasztronómia és a hazai vendéglátás történetét és fontos mérföldköveit, hogy tisztán látható legyen a vendéglátóipar mai helyzete. A kutatás kitér a különböző trendekre és a marketing fontosságára a vendéglátásban. Primer kutatásomban kérdőíves megkérdezéssel vizsgálom meg a vendégek igényeit, amit elvárnak egy vendéglátóhely választásakor Budapesten, majd egy vendéglátós szakemberrel folytatott mélyinterjú kielemzésével validálom a szakirodalomban olvasottakat és a kérdőívre adott válaszokat.