Egy vidéki és egy budapesti étterem összehasonlítása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Makai Anita
További közreműködők: Gancsovné Rossi Krisztina
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
kínálat
összehasonlító elemzés
turizmus
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55678
Leíró adatok
Kivonat:Két kínálatát tekintve hasonló étterem összehasonlításáról szól a szakdolgozat. Az egyik egy Balaton déli partján, Fonyódon elhelyezkedő, míg a másik egy Budapest belvárosában fekvő vendéglátó egység. A dolgozat olvasása során betekintést nyerhet az olvasó az étlap, illetve itallap készítés szabályaiba, megismerheti a kínálat fogalmát, a szezonalitást, valamint a marketing jelentőségét is. Megtudhatja, hogy miért fontos a hazai termékek forgalmazása. Ezt követi egy kutatás, melyben két interjú is található, valamint egy kérdőív, melyek átfogóbb képet adhatnak a balatoni, illetve a budapesti vendéglátásról.