A rendezvényszervezés típusai a Hilton Budapest szállodában

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Matzner Adrienn
Other Authors: Sóvári Katalin
Kulcsszavak:belföldi üzleti tevékenység
rendezvény(ek)
rendezvényszervezés
szállodaipar
vállalati szakmai rendezvények
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55683
Description
Abstract:Projektmunkám céljaként a rendezvényszervezés két fő típusának megkülönböztetését jelöltem meg. Egyrészt a szállodai rendezvények jelenlegi trendjét, valamint a Covid-19 járvány hatásait vizsgálom mind az üzleti, mind a magán megrendelők igényeit, illetve annak változásait a szolgáltatók szemszögéből. A szakmai gyakorlatot a Hilton Budapest szállodában töltöm a rendezvényszervezés részlegen, ahol a kutatásaim egy részét folytatom. Célom a különbségek feltárása, összehasonlítása. meghatározott szempontok szerint. Összevetve a mennyiségek, és költségek alakulását és ezek változásait a járvány hatására saját képet alkotok a témáról. Projektmunkám első részében kifejtem a szakirodalom elemzésének segítségével a rendezvényszervezést általánosságban, hogy mit is jelent maga a fogalom, illetve ennek csoportosítását, milyen fajtáa lehet osztani. Ezt követően tervezem bemutatni a Hilton Budapestet és a céget, amely működteti a szállodát, a Danubius Hotels Group-ot, valamint a Hilton szállodaláncot. Ezen belül ismertetem a szállodában a rendezvényszervezés részleget, miként épül fel a hotelben egy ilyen csapat, ki hogyan járul hozzá ahhoz, hogy létrejöhessen egy kisebb vagy nagyobb szabású rendezvény. Ezt követően kifejtem, milyen típusai léteznek a hotelen belül az üzleti, illetve a magán rendezvényeknek, majd bővebben leírom ezeknek a fajtáknak a jellemzőit és különbségeit. Készítek egy kérdőívet, amely során felmérem, majd elemzem az átlagos emberek esküvőszervezéssel kapcsolatos igényeit. Ezt azért hozom létre, mert a nem hivatásos események közül esküvő van a legtöbb a hotelben, és anonim módon vizsgálható eredmények alapján össze tudom hasonlítani a valós statisztikai adatokkal. Ehhez interjúkat készítek a szállodában dolgozó számomra fontos részlegek vezetőivel, mint a Banquet manager, Sales manager és a Head of event. Ennek a két kutatásnak az eredményei alapján összehasonlítom a kérdőív eredményeit az interjúk során elhangzott válaszokkal. Végezetül a két kutatási módszert összevetve levonom a következtetéseket, egységes képet alkotok, az eredmények alapján összefoglalom a dolgozat tartalmát, és további javaslattételt igyekszem megfogalmazni a projektmunkám végén.