Biotermékek megjelenése a háztartásokban, valamint a hazai vendéglátó szektorban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Sztrikinácz Bence Zsolt
Other Authors: Lugasi Dr. Andrea
Format: Thesis
Kulcsszavak:biogazdálkodás
biotermékek
fenntarthatóság
ökológiai gazdálkodás
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55696
Description
Abstract:Az elmúlt évek során végzett számos kutatás bebizonyította, hogy az ökológiai gazdálkodás nagyban hozzájárul az ökoszisztémán belüli kölcsönhatások serkentéséhez, amelyek elengedhetetlen szerepet töltenek be a környezetvédelemben. Térnyerését a mezőgazdaságban jól statuálja, hogy napjainkban világszerte 188 országban, több, mint 96 millió hektáron végeznek ökológiai gazdálkodást. A biotermékek vásárlásával a fogyasztók hozzájárulhatnak egy kevésbé szennyező, fenntarthatóbb mezőgazdasági rendszer kialakulásához, mely hosszútávon egy sokkal élhetőbb környezetet biztosít majd a jövő nemzedékeinek.Bízom benne, hogy szakdolgozatom nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy az olvasók átfogó képet kaphassanak az ökológiai gazdálkodás jelenlegi helyzetéről, az éppen aktuális trendekről, a fogyasztói magatartásról, valamint a vásárlási szokásokról.