Termőföldtől az asztalig- avagy az étterem és a helyi termelők kapcsolata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kiss Bianka
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étterem
farm to table
fenntartható fogyasztás
helyi termelő
helyi termék
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg55850
005 20240715101916.0
008 240715suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Kiss Bianka 
245 1 0 |a Termőföldtől az asztalig- avagy az étterem és a helyi termelők kapcsolata  |c Kiss Bianka  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Kiss Bianka Termőföldtől az asztalig- avagy az étterem és a helyi termelők kapcsolata Kulcsszavak: helyi termék, helyi termelők, étterem, farm to table Absztrakt A kutatásom fő irányát az foglalja magában, hogy hogyan alakul ki és működik az együttműködés az éttermek és a helyi termelők között, különösen a helyi termékek értékesítése és felhasználása terén. A célom az volt, hogy mélyebb betekintést nyerjek abba, hogyan működik ez a kapcsolat a gyakorlatban, milyen előnyökkel és kihívásokkal jár mindkét fél számára, és milyen lehetőségek és trendek jellemzik ezt az együttműködést. A kutatásom során olyan kérdéseket vizsgáltam, mint például: Milyen módon segíti az éttermeket a helyi termékek használata az ételek elkészítésében? Milyen akadályokba ütköznek az éttermek, amikor helyi termelőkkel szeretnének együttműködni? Hogyan tudja a társadalom támogatni és elősegíteni a helyi termelőket? Ezek a kérdések segítettek abban, hogy feltárjam az együttműködés dinamikáját és annak hatásait mind a gazdaságra, mind a társadalmi szempontokra. A kutatási módszerek között két mélyinterjút és egy SWOT elemzést alkalmaztam. A mélyinterjúk lehetővé tették, hogy közvetlenül megismerjem az érintettek gondolatait és tapasztalatait, míg a SWOT elemzés segített a helyzet teljeskörű áttekintésében, beleértve az erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és a veszélyeket is. Az eredmények alapján azt találtam, hogy bár a fenntarthatóság és a helyi termékek iránti érdeklődés egyre nő, a helyi termelőknek és az éttermeknek is számos kihívással kell szembenézniük. Az éttermek számára a jövőben a farmtól az asztalig modell nagyobb jelentőséget kaphat, de ehhez szükség lesz az ágazat és a társadalom szélesebb körű támogatására és együttműködésére. 
695 |a étterem 
695 |a farm to table 
695 |a fenntartható fogyasztás 
695 |a helyi termelő 
695 |a helyi termék 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850/1/Kiss_Bianka_Szakdolgozat_term%C5%91f%C3%B6ldt%C5%91l%20az%20asztalig.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850/2/Kiss%20Bianka%20_k.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Kiss%20Bianka.pdf  |z Dokumentum-elérés