Termőföldtől az asztalig- avagy az étterem és a helyi termelők kapcsolata
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étterem farm to table fenntartható fogyasztás helyi termelő helyi termék |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg55850 | ||
| 005 | 20240715101916.0 | ||
| 008 | 240715suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Kiss Bianka | |
| 245 | 1 | 0 | |a Termőföldtől az asztalig- avagy az étterem és a helyi termelők kapcsolata |c Kiss Bianka |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Kiss Bianka Termőföldtől az asztalig- avagy az étterem és a helyi termelők kapcsolata Kulcsszavak: helyi termék, helyi termelők, étterem, farm to table Absztrakt A kutatásom fő irányát az foglalja magában, hogy hogyan alakul ki és működik az együttműködés az éttermek és a helyi termelők között, különösen a helyi termékek értékesítése és felhasználása terén. A célom az volt, hogy mélyebb betekintést nyerjek abba, hogyan működik ez a kapcsolat a gyakorlatban, milyen előnyökkel és kihívásokkal jár mindkét fél számára, és milyen lehetőségek és trendek jellemzik ezt az együttműködést. A kutatásom során olyan kérdéseket vizsgáltam, mint például: Milyen módon segíti az éttermeket a helyi termékek használata az ételek elkészítésében? Milyen akadályokba ütköznek az éttermek, amikor helyi termelőkkel szeretnének együttműködni? Hogyan tudja a társadalom támogatni és elősegíteni a helyi termelőket? Ezek a kérdések segítettek abban, hogy feltárjam az együttműködés dinamikáját és annak hatásait mind a gazdaságra, mind a társadalmi szempontokra. A kutatási módszerek között két mélyinterjút és egy SWOT elemzést alkalmaztam. A mélyinterjúk lehetővé tették, hogy közvetlenül megismerjem az érintettek gondolatait és tapasztalatait, míg a SWOT elemzés segített a helyzet teljeskörű áttekintésében, beleértve az erősségeket, gyengeségeket, lehetőségeket és a veszélyeket is. Az eredmények alapján azt találtam, hogy bár a fenntarthatóság és a helyi termékek iránti érdeklődés egyre nő, a helyi termelőknek és az éttermeknek is számos kihívással kell szembenézniük. Az éttermek számára a jövőben a farmtól az asztalig modell nagyobb jelentőséget kaphat, de ehhez szükség lesz az ágazat és a társadalom szélesebb körű támogatására és együttműködésére. | |
| 695 | |a étterem | ||
| 695 | |a farm to table | ||
| 695 | |a fenntartható fogyasztás | ||
| 695 | |a helyi termelő | ||
| 695 | |a helyi termék | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850/1/Kiss_Bianka_Szakdolgozat_term%C5%91f%C3%B6ldt%C5%91l%20az%20asztalig.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850/2/Kiss%20Bianka%20_k.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55850/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Kiss%20Bianka.pdf |z Dokumentum-elérés |