A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | 20. század belföldi üzleti tevékenység gasztronómia gasztrotörténet kutatási eredmények vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55853 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55853 | ||
005 | 20240715101919.0 | ||
008 | 240715suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Szatmári Bettina Nikolett | |
245 | 1 | 2 | |a A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása |c Szatmári Bettina Nikolett |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Szakdolgozatom témájaként a Rosenstein vendéglő kínálatának részletes bemutatását választottam. A tanulmányaimat turizmus-vendéglátás szakon kezdtem, vendéglátás felé orientálódva, mivel egész kiskorom óta kiemelt figyelemmel követtem a vendéglátás és gasztronómia csodálatos világát. A Rosenstein vendéglőben eltöltött szakmai gyakorlatom ideje alatt számtalan tehetséges emberrel dolgozhattam együtt, akiktől rengeteget tanulhattam, tapasztalhattam. Ez idő alatt volt lehetőségem jobban belelátni a konyhai munkamenetek pontos folyamatába, az előkészületektől egészen odáig, hogy mégis hogyan jut el egy tökéletesen megtálalt étel a vendég asztalára. Áttekintve a vendéglő kínálatát, ami alapvetően két pólusúnak mondható, mivel a zsidós ízjegyeken alapulva megmaradtak a jellegzetes zsidó, illetve tradicionális magyar ételek, valamint modern, az aktuális trendeknek megfelelő fogások egészítik ki a kínálatot, heti szintű megújulásokkal. Meglepődve datáltam, hogy nem csak korszerű a kínálat, de a nagy átlagot tekintve, az azonos kategóriájú vendéglátóhelyekhez viszonyítva igen széles és mélynek tekinthető a menüsor. Véleményem szerint izgalmas és érdekes alapot biztosít ez az igazán terebélyes kínálati lista, hogy részletesen elemezhessem és a szakdolgozatom témájaként választhassam. A kutatásmódszertanra, illetve a projektmunka tartalmi áttekintésére röviden kitérve, dolgozatom fő témája a vendéglő kínálatának részletes bemutatása. Ismertetem a kapcsolódó szakmai irodalmat, emellett kitérek a vendéglő jellemzésére, nagytekintélyű múltjára való visszatekintésre. Mindezek mellett fontosnak tartom a sikeres vezetés mögött álló összetartó, szeretetteljes család bemutatását és a vendégelégedettség kiemelését. Gyűjtőmunkám végső fejezete a konklúziót foglalja magába, melyben az egész kutatásom és annak eredményeit konstatálva zárom a monográfiám. | |
695 | |a 20. század | ||
695 | |a belföldi üzleti tevékenység | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a kutatási eredmények | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55853/1/A%20Rosenstein%20Vend%C3%A9gl%C5%91%20k%C3%ADn%C3%A1lat%C3%A1nak%20bemutat%C3%A1sa.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55853/2/Projektmunka_%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91_Szatm%C3%A1ri%20Bettina.pdf |z Dokumentum-elérés |