A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szatmári Bettina Nikolett
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Kulcsszavak:20. század
belföldi üzleti tevékenység
gasztronómia
gasztrotörténet
kutatási eredmények
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/55853

MARC

LEADER 00000nnm a2200000 i 4500
001 dolg55853
005 20240715101919.0
008 240715suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Szatmári Bettina Nikolett 
245 1 2 |a A Rosenstein Vendéglő kínálatának bemutatása  |c Szatmári Bettina Nikolett  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Szakdolgozatom témájaként a Rosenstein vendéglő kínálatának részletes bemutatását választottam. A tanulmányaimat turizmus-vendéglátás szakon kezdtem, vendéglátás felé orientálódva, mivel egész kiskorom óta kiemelt figyelemmel követtem a vendéglátás és gasztronómia csodálatos világát. A Rosenstein vendéglőben eltöltött szakmai gyakorlatom ideje alatt számtalan tehetséges emberrel dolgozhattam együtt, akiktől rengeteget tanulhattam, tapasztalhattam. Ez idő alatt volt lehetőségem jobban belelátni a konyhai munkamenetek pontos folyamatába, az előkészületektől egészen odáig, hogy mégis hogyan jut el egy tökéletesen megtálalt étel a vendég asztalára. Áttekintve a vendéglő kínálatát, ami alapvetően két pólusúnak mondható, mivel a zsidós ízjegyeken alapulva megmaradtak a jellegzetes zsidó, illetve tradicionális magyar ételek, valamint modern, az aktuális trendeknek megfelelő fogások egészítik ki a kínálatot, heti szintű megújulásokkal. Meglepődve datáltam, hogy nem csak korszerű a kínálat, de a nagy átlagot tekintve, az azonos kategóriájú vendéglátóhelyekhez viszonyítva igen széles és mélynek tekinthető a menüsor. Véleményem szerint izgalmas és érdekes alapot biztosít ez az igazán terebélyes kínálati lista, hogy részletesen elemezhessem és a szakdolgozatom témájaként választhassam. A kutatásmódszertanra, illetve a projektmunka tartalmi áttekintésére röviden kitérve, dolgozatom fő témája a vendéglő kínálatának részletes bemutatása. Ismertetem a kapcsolódó szakmai irodalmat, emellett kitérek a vendéglő jellemzésére, nagytekintélyű múltjára való visszatekintésre. Mindezek mellett fontosnak tartom a sikeres vezetés mögött álló összetartó, szeretetteljes család bemutatását és a vendégelégedettség kiemelését. Gyűjtőmunkám végső fejezete a konklúziót foglalja magába, melyben az egész kutatásom és annak eredményeit konstatálva zárom a monográfiám. 
695 |a 20. század 
695 |a belföldi üzleti tevékenység 
695 |a gasztronómia 
695 |a gasztrotörténet 
695 |a kutatási eredmények 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Balog-Siposné Szöcze Anikó  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55853/1/A%20Rosenstein%20Vend%C3%A9gl%C5%91%20k%C3%ADn%C3%A1lat%C3%A1nak%20bemutat%C3%A1sa.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55853/2/Projektmunka_%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91_Szatm%C3%A1ri%20Bettina.pdf  |z Dokumentum-elérés