Nemzetközi gasztronómia
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | ázsiai konyhák gasztrotrendek japán konyha kínai konyha thai konyha vietnámi konyha |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55906 |
Abstract: | A kutatás célja a Magyarországon, különösen Budapesten működő nemzeti éttermek kínálati és keresleti oldalának feltérképezése volt. A vizsgálat két fő szempontot emelt ki: az éttermek alkalmazkodóképességét a budapesti piac sajátosságaihoz, valamint az autentikusságuk fenntartását a hazai alapanyagok és ellátási láncuk által biztosított nyersanyagok felhasználásával. A kutatás eredményei mélyebb betekintést nyújtanak a nemzeti éttermek működésének dinamikájába Magyarországon, hozzájárulva az éttermek számára hatékonyabb stratégiák kialakításához és a fogyasztói igények jobb megértéséhez. |
---|